Miért fontos a hőmérséklet hajvasaláskor?

Előző cikkünkből megismerhetted Kingát, a hajvasalás megszállottját. Történetéből megtudhattad, hogy a helytelen hőmérsékleten való hajvasalástól hogyan ment tönkre a haja, illetve milyen ördögi körbe került az alacsony és magas hőmérsékletű hajvasalók használata során. Végül hogyan találkozott a ghd-vel, és a mindennapi hajvasalás mellett hogyan maradt csillogó és egészséges a haja.
De pontosan mi történik hajvasaláskor, milyen változással és következményekkel jár, ha magas hőmérséklet éri hajunkat? Olvasd tovább, és megtudod.

HOGYAN ÉS MITŐL KÁROSODHAT A HAJ?

Sok tévhit kering a hajformázás körül, legyen szó a hőmérsékletről, vagy a haj hőtűrőképességéről. A ghd több éves kutatómunkával és az elmúlt másfél évtized  tapasztalatával a stylist és divat világában 100%-ig tudja, hogy mi kell a hajnak.

A haj fenomenálisan bonyolult összetételű, belső szerkezetét egy természetes pikkelyréteg fedi, melyet kutikulának hívunk. Ha ez a pikkelyes réteg nem megfelelően simul rá  a hajra, felborul annak természetes vízháztartása.
A tartósan magas- vagy alacsony hőmérsékleten történő formázás a haj túlzott kiszáradását okozhatja.  A száraz haj kutikularétege megemelkedik, és elkezdi felvenni a légkör nedvességét. A haj ettől nehezen kezelhetővé válik, könnyedén töredezhet és szálkásodhat a felülete, így az elkészített frizura is gyorsabban veszít tartásából.

KERÜLD A MAGAS HŐMÉRSÉKLETEN VALÓ FORMÁZÁST!

A 185°C-nál magasabb hőmérsékletre állított hajformázók felesleges hőnek teszik ki a hajad és nagyon károsak lehetnek. A 210°C feletti hőmérsékleten való formázáskor a hajban található keratin protein elkezd olvadni, visszafordíthatatlan károsodást okozva ezzel.
A TÚL ALACSONY HŐFOK SEM A LEGJOBB VÁLASZTÁS mert a kívánt forma csak több mozdulattal, többszöri próbálkozással érhető el, ami szintén szárazzá teszi a hajat. A száraz, ‘szomjas’ haj gyorsan elnyeli a légkör nedvességtartalmát, ezáltal a frizura hamarabb esik szét, és válik göndörré.
A ghd megtalálta a hosszan tartó frizura kialakításának kulcsát, ami nem más, mint az egyenletes nedvességszint fenntartása, amihez az optimális, állandó hőmérséklet, és az egyszeri simítással való formázás szükséges.

VAJON MIÉRT FONTOS A HŐMÉRSÉKLET MEGVÁLASZTÁSA HAJFORMÁZÁSKOR?

Azért mert mindannyian szeretnénk tartós eredményt elérni anélkül, hogy hajunk károsodna. Túl alacsony hőfokon nem érhetjük el a kívánt végeredményt, míg túl magas hőfokon a haj károsodása miatt lesz száraz, töredezett hajunk.

1. A túl magas vagy nagyon alacsony hőmérsékleten történő formázás kiszáríthatja a hajat és károsíthatja a kutikulákat, melyek elkezdenek emelkedni.
2. A száraz haj olyan ‘szomjas’, hogy elkezdi felvenni a légkör nedvességét, így gyorsabban bomlik a stílus.
3. Az optimális formázás megtartja a haj nedvességét, és lezárja a kutikulákat, viszonylag áthatolhatatlanná téve azt a víznek így a formázás tartós lesz.

A ghd tudósai három évet töltöttek a haj tanulmányozásával és tudományos kutatásokat végeztek a hajat ért hőhatásokról. Ennek eredményeként arra jutottak, hogy a 185 °C az optimális hőmérséklet, ahol a haj a legrugalmasabb és a formázhatósága a legjobb, ezen a hőfokon érhetünk el legjobban tartós eredményeket. Ennél magasabb hő viszzafordíthatatlan károkat okoz a haj szerkezetében.

A HAJ VISELKEDÉSE KÜLÖNBÖZŐ HŐMÉRSÉKLETEKEN

−150 ° C alatt: nem elegendő a formázáshoz, ám a haj így is vizet veszít, és kiszárad.

−150°C – 175°C: a haj formázható, de az eredmény nem lesz tartós.

– 185°C az ideális hőfok, amivel a legtarósabb eredmény érhető el a hajszerkezet károsítása nélkül.

−185°C – 210°C: felesleges ekkora hőnek kitenni a hajat, mert nem lesz tartós a formázás, a haj kiszárad, kutikula szerkezete károsodik.

−215°C és felette: a hajban lévő keratin elolvad és visszafordíthatatlan károsodáshoz vezet

a ghd hajformázó hőkezelése

MIÉRT A 185°C A LEGMEGFELELŐBB HŐMÉRSÉKLET?

– A 185°C minden hajtípusnak megfelel.

– Finomítja és zárja a haj kutikuláit, növelve annak ellenállását a töredezéssel szemben.

– Hosszabb ideig megtartja a frizura kialakítását, mert a haj erősebben áll ellen a párásodásnak a környezeti hatásoknak.

– Hatékonyabban fnomítja és zárja a kutikulákat a verhetetlen ragyogásért.

Kövess minket, hogy te is megtudhasd miért kínálnak olyan hajvasalókat, amik roncsolják a haj szerkezetét. Következő cikkünkből kiderül!

MAGAZIN KATEGÓRIÁK

HÍREK, AKCIÓK, ÚJDONSÁGOK, ÉRDEKESSÉGEK - NE MARADJ LE!

1
×

E-mail előnézet :

Erre vágyom, nagyon örülnék neki ha megkapnám ajándékba!
VÁSÁRLÁS!

1) Kinézet

2) E-mail beállítások

|