HOGYAN ÉS MITŐL KÁROSODHAT A HAJ?
A haj fenomenálisan bonyolult összetételű, belső szerkezetét egy természetes pikkelyréteg fedi, melyet kutikulának hívunk. Ha ez a pikkelyes réteg nem megfelelően simul rá a hajra, FELBORUL ANNAK TERMÉSZETES VÍZHÁZTARTÁSA.
A tartósan magas- vagy alacsony hőmérsékleten történő formázás a haj túlzott kiszáradását okozhatja. A száraz haj kutikularétege megelmekedik, és elkezdi felvenni a légkör nedvességét. A haj ettől nehezen kezelhetővé válik, könnyedén töredezhet és szálkásodhat a felülete, így az elkészített frizura is gyorsabban veszít tartásából.
KERÜLD A MAGAS HŐMÉRSÉKLETEN VALÓ FORMÁZÁST!
A 185°C-nál magasabb hőmérsékletre állított hajformázók felesleges hőnek teszik ki a hajad és nagyon károsak lehetnek. A 210°C feletti hőmérsékleten való formázáskor a hajban található keratin protein elkezd olvadni, visszafordíthatatlan károsodást okozva ezzel. A TÚL ALACSONY HŐFOK SEM A LEGJOBB VÁLASZTÁS mert a kívánt forma csak több mozdulattal, többszöri próbálkozással érhető el, ami szintén szárazzá teszi a hajat. A száraz, ‘szomjas’ haj gyorsan elnyeli a légkör nedvességtartalmát, ezáltal a frizura hamarabb esik szét, és válik göndörré. A ghd megtalálta a hosszan tartó frizura kialakításának kulcsát, ami nem más, mint az egyenletes nedvességszint fenntartása, amihez az optimális, állandó hőmérséklet, és az egyszeri simítással való formázás szükséges.


HOGYAN ÓVJA MEG A HAJAD A GHD?
A HAJFORMÁZÁS SORÁN HASZNÁLT LEGIDEÁLISABB HŐMÉRSÉKLET A 185°C.
Ezt a tényt a ghd cambridge-i laboratóriumában, több éves kutatás eredményeként határozták meg. Az állandó 185°C-os hőmérsékleten történő hajformázás olyan precízen zárja le a kutikularéteget, hogy az tartósan megőrzi a haj optimális nedvességszintjét, viszonylagos áthatolhatatlanságot biztosítva a páratartalom ellen. A 185 °C-on formázott HAJ SZERKEZETE EGYÁLTALÁN NEM KÁROSODIK, mindemellett a LEHETŐ LEGTARTÓSABB EREDMÉNY érhető el bármely hajtípuson, legyen szó egyenesítésről vagy hullámosításról. Ez az a hőmérséklet amivel elég mindössze egyetlen simítás a hajon, így elkerülhető a többszöri, ismétlő áthúzás, ami a haj kiszáradását eredményezheti.
TÉVHITEK
Ez egyszerűen nem igaz. A ghd tudósai megfigyelték, hogy az ÁLLANDÓAN FENNTARTOTT 185°C-OS HŐMÉRSÉKLET AZ OPTIMÁLIS, nem csupán a haj formázásához és alakíthatóságához, hanem a tartós eredmény eléréséhez is. Az ennél magasabb hőmérséklet visszafordíthatatlan károkat okoz a haj szerkezetében.
“CSAK A KÉMIAI KEZELÉSEK HOZZÁK MEG A KÍVÁNT EREDMÉNYT A NEHEZEN KEZELHETŐ HAJ SZÁMÁRA, VAGYIS ALKALMAZZ BRAZIL KERATINOS EGYENESÍTÉST.”
Ez a feltevés valószínűleg igaz volt néhány évvel ezelőtt, ma már azonban nem. A ghd újat jelent: VEGYSZEREK NÉLKÜL JUT EREDMÉNYRE. A ghd kutatólaboratóriumában kifejezetten a haj megóvása és ápolása a legfőbb cél, mindezt úgy, hogy a formázás elsőre is tökéletes legyen!
MITŐL KÜLÖNLEGES A GHD?
A ghd termékeit gyakran emlegetik a hajvilág Aston Martinjaként. Nem csak a stylistok, de a hírességek kedvencei is, hiszen a ghd egyet jelent a stílussal, a kifinomultsággal, és azokkal a termékekkel, amik megfelelnek még a legprofesszionálisabb elvárásoknak is. A ghd-nek világszínvonalú laboratóriuma van Cambridge-ben, melynek CÉLJA A HAJAKNAK SZÁNT TERMÉKEK FEJLESZTÉSE, A HAJ LEGJOBB HŐKEZELÉSE A VILÁGON ÉS A VÁLTOZATOS, KIEMELKEDŐ ESZKÖZÖK FEJLESZTÉSE professzionális stylistoknak, luxus minőséget kedvelő felhasználóknak. Hatalmas népszerűségét PROFESSZIONÁLIS TERMÉKPALETTÁJÁNAK köszönheti, melyek segítségével otthon is könnyedén szalon szépségű hajat varázsolhatunk magunknak. A ghd az elmúlt évek során egyre növekvő termékcsaládjával, szinte személyre szabott jobbnál jobb hajformázó készülékekkel nyűgözte le a nagyközönséget.

